facebook
youtube

U bevindt zich op:  Contact  |  Veelgestelde vragen

Bedrijfsgegevens

VIPtouringcar.nl
Taxi & Tour P. van de Pol BV

Marconiweg 31
8071 RB Nunspeet


Telefoon: +31 (0)341 26 000 6
Telefax: +31 (0)341 25 31 04

info@viptouringcar.nlVeelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij vragen over diverse onderwerpen die betrekking hebben op het huren van een touringcar, de wettelijke eisen en regelgeving en meer. De meest gestelde vragen treft u hieronder aan.

 • Hoe huur ik een touringcar?
 • Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?
 • Hoeveel passagiers kunnen in een touringcar?
 • Is op ieder zitplaats een veiligheidsgordel beschikbaar?
 • Is het dragen van veiligheidsgordels verplicht in een touringcar, taxibus of taxi?
 • Mag er worden gelopen in een rijdende touringcar?
 • Mag er gerookt worden in een touringcar, taxibus of taxi?
 • Mag er alcohol genuttigd worden in een touringcar?
 • Mag er eigen catering in de touringcar genuttigd worden?
 • Zijn passagiers verzekerd tijdens het vervoer?
 • Kan een touringcar, taxibus of taxi ook zonder chauffeur gehuurd worden?
 • Hoeveel uur mag een chauffeur werken of rijden?
 • Iets verloren in de touringar, taxibus of taxi?


 • Hoe huur ik een touringcar?
  Wilt u een touringcar huren voor een bedrijfsuitje, klantenreis, fabrieksreis of meerdaagse (buitenland)reis? Dan bent u op het juiste adres!
  Een touringcar huren begint met het aanvragen van een offerte, dat kunt u telefonisch doen via: 0341-260006, of via deze website op de pagina 'Offerte aanvragen'. Het tarief wordt bepaald door diverse factoren, namelijk het aantal passagiers, het aantal te rijden kilometers, werktijd van de chauffeur en type touringcar. Ook kan de datum van de reis van belang zijn voor het uiteindelijke tarief, denk hierbij aan het hoog- en laagseizoen, maar ook week- of weekenddag. Indien u wilt ingaan op de offerte die u heeft ontvangen dient u dit aan ons kenbaar te maken. Dit kan uiteraard telefonisch of per email. U ontvangt dan altijd van ons een 'bevestiging'. In deze bevestiging is het gehele reisschema opgenomen, alsmede het overeengekomen tarief. U heeft met het ontvangen van de bevestiging succesvol een touringcar gehuurd!
  Terug naar boven


  Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?
  Een touringcar is een bus, maar dan met diverse faciliteiten aanboord. Denk hierbij aan verstelbare zittingen, dvd-speler met monitoren, airconditioning, eventueel toilet, koffieapparatuur, koelkast en meer. Op de pagina 'Wagenpark' kunt u zien welke faciliteiten er in de touringcars aanwezig zijn.
  Terug naar boven


  Hoeveel passagiers kunnen in een touringcar?
  Het aantal passagiers dat kan plaatsnemen in een touringcar is afhankelijk van het aantal aanwezige zitplaatsen. Voor iedere passagier van 3 jaar of ouder moet een zitplaats aanwezig zijn. Het is niet toegestaan om 3 kinderen 2 zitplaatsen te laten delen. Ook zijn sta-plaatsen niet toegestaan. Baby's en kinderen tot 3 jaar mogen op de schoot vervoerd worden, mits de volwassen begeleider op een stoel met veiligheidsgordel zit én deze ook draagt. Uit veiligheids- en comfortredenen adviseren wij echter om baby's en kinderen tot 3 jaar in een Maxi-Cosi of autokinderstoel te vervoeren. Deze stoeltjes kunnen met behulp van de aanwezige veiligheidsgordels bevestigd worden.
  Terug naar boven


  Is op ieder zitplaats een veiligheidsgordel beschikbaar?
  Ja, in de touringcars van Taxi & Tour P. van de Pol BV is op iedere zitplaats een veiligheidsgordel aanwezig.
  Terug naar boven


  Is het dragen van veiligheidsgordels verplicht in een touringcar, taxibus of taxi?
  Ja, indien er veiligheidsgordels aanwezig zijn is het voor alle passagiers verplicht deze te dragen tijdens het vervoer.
  Terug naar boven


  Mag er worden gelopen in een rijdende touringcar?
  In een rijdende touringcar dienen passagiers ten alle tijde de veiligheidsgordel te dragen, behalve om bij hoge nood het toilet te kunnen bezoeken.
  Terug naar boven


  Mag er gerookt worden in een touringcar, taxibus of taxi?
  Nee, het is niet toegestaan om in één van de voertuigen te roken.
  Terug naar boven


  Mag er alcohol genuttigd worden in een touringcar?
  Het gebruik van alcohol in onze touringcars is alleen toegestaan als dit van te voren met u is afgesproken. Op de pagina 'Catering' treft u ons uitgebreide catering-assortiment aan.
  Terug naar boven


  Mag er eigen catering in de touringcar genuttigd worden?
  Ja, dit is toegestaan, mits dit geen overlast veroorzaakt of overmatige vervuiling van de touringcar met zich meebrengt.
  Terug naar boven


  Zijn passagiers verzekerd tijdens het vervoer?
  Ja, tijdens het vervoer per touringcar zijn alle passagiers verzekerd. Echter stopt de verzekering zodra de touringcar wordt verlaten. Wij adviseren daarom ook om voor (buitenlandse) reizen een aparte (reis)verzekering af te sluiten.
  Terug naar boven


  Kan een touringcar, taxibus of taxi ook zonder chauffeur gehuurd worden?
  Nee, verhuur van onze voertuigen zonder een chauffeur van Taxi & Tour P. van de Pol BV is niet mogelijk. Dit vanwege wettelijke en verzekeringstechnische bepalingen.
  Terug naar boven


  Hoeveel uur mag een chauffeur werken of rijden?
  De rij- en rusttijdenwetgeving is een ingewikkelde materie. Taxi & Tour P. van de Pol BV streeft de naleving van deze wetgeving 100% na, zodat de veiligheid optimaal wordt geborgen.
  Rijtijd, ononderbroken rijtijd, werk/diensttijd, rusttijd: allen begrippen die van belang zijn voor de wetgeving.
  Allereerst de rijtijd van de chauffeur: Een chauffeur mag maximaal 9 uur per dag een touringcar besturen, tweemaal per week mag dit verlengd worden naar maximaal 10 uur per dag.
  Ononderbroken rijtijd: Een chauffeur mag maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, waarna hij/zij een pauze moet nemen van minimaal 45 minuten. Deze rust mag desgewenst ook worden opgesplitst in twee delen; eerst een periode van minimaal 15 minuten, gevolgd door een periode van minimaal 30 minuten.
  Dan het begrip werk- of diensttijd: Hieronder verstaan we de tijd dat de chauffeur aan het rijden is, toezicht houdt op het in- en uitstappen of tijdens het laden en lossen van bagage en alle andere voorkomende werkzaamheden. Maximaal mag een chauffeur per dag 13 uur werken, driemaal per week mag dit worden verlengd naar maximaal 15 uur per dag. Ook de rijtijd vanuit de startplaats van de chauffeur (garage, hotel of dergelijke) naar het vertrekpunt en de rijtijd van het eindpunt van uw bestemming tot het eindpunt voor de chauffeur (garage, hotel of dergelijke) moet binnen de genoemde 13 of 15 uur vallen.
  Voor met name de buitenlandse reizen gelden er weer aanvullende regels. Ook zijn er andere regels indien er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een zogenaamde aanvoer- of afloschauffeur of indien de touringcar door twee chauffeurs wordt bestuurd. Wilt u meer informatie over de rij- en rusttijden die van toepassing zullen zijn op uw vervoerswensen, neem dan gerust contact met ons op.
  Terug naar boven


  Iets verloren in de touringar, taxibus of taxi?
  Bent u onverhoopt iets vergeten of verloren in één van onze voertuigen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of mail. Als het voorwerp gevonden is dan zal met u een afspraak gemaakt worden voor het afhalen van uw eigendom. U dient zelf uw eigendommen goed in de gaten te houden, wij zijn niet verantwoordelijk voor uw verloren eigendom.
  Terug naar boven